16 март 2009

Ovde nisu vazne godine...

Zasto ovaj naslov?
Uskoro punim 35 godina i na stranu,sto se osecam barem 5 godina mladjom,"te" godine se pojavljuju u 90 odsto oglasa za posao.Ljudi moji,zar je zena ( mada nije navedeno,verujem da su ovako strogi kriterijumi uglavnom prema nama) preko 30 godina za "staro gvozdje" ?! Isluzena,otpisana ?! Izvinite na grubim recima.
Da se razumemo:prva sam za to,da se mladima da sansa za rad.Pa,i sama sam pocela sa 19 godina i radila sam bez prekida do 32-e.Ali,isto tako protestujem protiv tih strogih i iskljucivih zahteva:
-obrazovanje:imam
-radno iskustvo:imam
-godine starosti: do 30,sve i da hocu,ne mogu da imam.Tacnije,imam viska!
Dakle,"padaju u vodu" prethodne dve stavke.Nije bitno ni iskustvo od decenije ( kako ovo grozno zvuci,ali i impozantno,kako za koga :) ) i nesto na istom radnom zadatku.Ne.
Trabate da imate 20 godina i radno iskustvo!
Uh! Sto sam i zapocela ovu temu? Valjda,da se malo izjadam...
Evo,da bih opravdala naslov teme,jos mojih radova.

1 коментара:

januar је рекао...

Tako je to kod nas... bas, sto ti rekla, treba da imas 20 godina i radno iskustvo... Ne zaboravimo i to da maltene s vrata pitaju imas li decu, koliko, i kog uzrasta, i da li planiras jos dece... ni za Boga miloga ne smes reci da hoces... moja sestra krije trudnocu od poslodavca... nece moci jos dugo... ulazi u 5. mesec... strasno, bre, sta rade...