20 јун 2011

It's a kind of magic

"It's a kind of magic.A kind of magic!".Ko jos nije cuo za ovu legendarnu pesmu grupe Queen?Ali,necu pisati o muzici vec mi je ime numere posluzilo kao odlican naslov posta :).
Poigrala sam se i ja magijom:boja,zlatnih prahova,mastila...ali najveca magija lezi u flasici proizvoda Lise Pavelke,u bocici "Magic glos"-a!Necu vam pisati o proizvodu jer je sve lepo opisano na Lisinom sajtu vec  vam zelim preneti  moje prve utiske.Vec neko vreme se spremam da ga isprobam,a posto nisam kupila UV lampu,ovo suncano vreme je doslo bas u pravi cas!Kao sto je uglavnom svako ko je probao ovaj proizvod zakljucio da "bezi"pomalo sa ivica,tako je i meni to bio prvi zakljucak.Dakle,zahtevao je nanosenje i drugog sloja nakon sto sam "zapekla" (figurativno,posto ne reaguje na toplotu nego na svetlost) onaj prvi.Kasnije sam na netu pronasla neke male trikove za nanosenje koje cu isprobati naredni put mada mislim da ce mi tesko ici jer zahtevaju precizniji aplikator,a ova velika boca koju imam,njega ne poseduje.Mozda cackalicom,hmmmm...? Napominjem,da su komadi na kojima sam radila bez tzv.okvira.Koliko sam citala druga iskustva,to "bezanje" se ne desava ako postoji okvir,ram.U svakom slucaju,kao i sve i ovaj proizvod zahteva malo vezbe i usaglasavanja sa korisnikom :).Nakon nanosenja zapocinje magija :)!Postavila sam komad nepecene gline ispod priveska zato da bi stajao ravno,iznela na podnevno sunce i za par minuta-prisustvovala cudu :)!Predivan,magican sloj poput stakla,formirao se na povrsini!Oduvek sam volela stakleni nakit i taj poseban osecaj dimenzije koji pruza."Magic glos" pruza tu mogucnost,da u kucnim uslovima i poprilicno lako dobijete i pruzite svom nakitu dodir magije!Ja sam potpuno odusevljena ili da kazem:omagijana :)?


Privezak radjen istom tehnikom ali namerno ostavljen bez magicnog sloja :).

6 коментара:

Sandra Z је рекао...

Mmmmmm, fenomenalan efekt. Morat ću malo proučiti ovu magiju. A što se tvojeg nakita tiće, sve pohvale na dizajn i odabri boja. Mene fasciniraju ove moderne forme, koje plijene pogled svojim bojama i teksturom, jer sama rijetko tako nešto uspijem proizvesti na način da je vrijedno pokazivanja, nekako uvijek "zaglibim" u sasvim druge forme.

Lijep pozdrav, i hvala ti na linku

Dana је рекао...

Sandra,hvala ti na lepim recima :).Vidis,ja upravo zato volim tvoj nakit jer sama ne bih umela nesto tako napraviti i dobro je sto svako od nas ima i gradi prepoznatljiv stil.Mislim da ne treba ici protiv sebe,protiv svog unutrasnjeg "glasa" jer nas on vodi.Znam,probala sam i ja koliko puta,pa se uvek vratim na svoj put :).

Drangulije је рекао...

Sta reci, a da vec nisam rekla, na FB :) kada sam videla ove lepote...
Bravo Dano, samo nastavi da istrazujes... :)

Josipa је рекао...

prelijepo!

Rada Danilovic је рекао...

Diiivno...mnogo mi se svidja efekat...ja imam resin i igrala sam se malo sa nji ali ne u vezi nakita...probaću ga pod hitno-mislim da je to što ga zovu magic gloss...pa ću pokazati svoj rezultat...ako bude imalo prići ovom tvom : ))

Dana је рекао...

Hvala,RadArto :)Da,ovo je proizvod na bazi resina tj.smole i najveca prednost mu je upravo to,sto nema dve komponente vec se moze koristiti direktno iz bocice,komforno i jednostavno :).Tako,svaki tvoj pokusaj sa nazovi,obicnim resinom dobija na "tezini" jer verujem da je teze raditi sa njim.Ocekujem slike jer sam sigurna da ces uspeti :)!
Jos da dodam:znam da i nasa Bilja zeli da se oproba u istom,tako da se nadam da cemo uskoro moci da razmenimo iskustva :)