21 децембар 2010

Sitnice koje mnogo znace

Jesu sitnice:mindjuse,nausnice,kako ih vec ko zove,u odnosu na ostali nakit ali sam primetila da vecina zena bas njih voli da ima u velikom broju kako bi ih prilagodila :garderobi,prilici ili tek-trenutnom raspolozenju!Licno ne spadam u ovu grupu,mada u tinejdzerskim danima jesam,pa sam volela i one tzv."visece",sljastece koje me sada nerviraju jer ne volim kada mi landaraju oko usiju.Sada biram neupadljive ali zato ludujem i dajem sebi punu slobodu po pitanju narukvica!Grivne (ja ih zovem:"tvrde narukvice" :)),moje omiljene "zveckalice"na lancicu sa mnostvom elemenata koji zveckaju pri pokretu,vise tankih srebrnih ili jedna,masivna...Lako je meni kada mogu napraviti gotovo sve sto zamislim i zazelim (barem od polimerske gline),jeli tako :)?
Ali,sada ne pricamo o mom ukusu i stilu.Pitam Vas:koji je Vas omiljeni komad nakita?
Do skore prepiske (nadam se!),predstavljam vam mindjuse koje sam uradila u zadnjih mesec dana.

Mozda ste prepoznali uzorak,u ovom slucaju tzv."rolat",millefiori radjen po tutorijalu Nathalie Duval Charas.

Mica shift,jednostavna tehnika koja daje vrlo lepe rezultate.Pogledajte moje varijacije na temu iste boje uz koriscenje razlicitih tekstura.Efektno,zar ne :)?



Moja draga kreativna drugarica,Katty i ja zakljucile smo kako davanje neke nove dimenzije nakitu,zakrivljenja u ovom slucaju,pridonosi izgledu!Evo prvog para kojeg sam tako uradila:

3 коментара:

Sandra Z је рекао...

Divan nakit :)) Naročito mi se sviđaju ove zadnje naušnice radi fenomenlnih boja :))

Obožavam dugačke ogrlice sa jednim većim privjeskom i nekoliko manjih. Uglavnom da su teške i dugačke. A još volim sve što na sebi ima ruže :))
Lijep pozdrav

Dana је рекао...

Sandra,hvala sto pratis moj blog i hvala na odgovoru :)!Upravo takve ogrlice retko pravim (posto ih licno,takodje retko nosim)ali treba pratiti i tudje ukuse,pa ih prilagoditi trenutnoj inspiraciji.Tako su nastale i ove mindjuse :).

Drangulije је рекао...

Konacno da si se setila da imas blog :)
Noviteti su kod tebe sjajni... Samo tako nastavi...