28 септембар 2010

Ma,kad vam kazem!

Eto!Lepo sam rekla i nisam se pravdala (mada sam to pravdanje po neki put upucivala sama sebi :)) :"spavam"letnji san i onda se budim :))!Ne mogu da objasnim ovaj "fenomen" :)!Srecom,periodican je,pa time i prolazan,tako,evo vam predstavljam opet nove radove :)!

Ovde sam koristila ostatke "rolata" kojeg sam napravila jos pre godinu i vise.Popucao je nakon provlacenja kroz pasta-masinu ali posto sam ovde svakako morala temeljno da obradim glinu kako bih "obukla"metalne cevcice,to nije predstavljalo nikakav problem!Naravno,trudite se da iskoristite "rolate" sto je pre moguce jer ipak stajanjem gube na kvalitetu ali ako ih pazljivo cuvate-potrajace vam bas dugo!Za ovo,ja koristim Tupperware plasticnu posudu koja je "pala za slobodu" :) ali moze da posluzi i bilo koja druga,samo da joj poklopac dobro prianja.
Volim crnu boju i ovaj stil narukvice koji pomalo podseca na muski nakit!Sta cu!Nikada nisam bila tip za cvetice i pink.Izvinjavam se onima koji ih vole :) Tako,jos sam u nedoumici:da li da je ostavim za sebe...?
Nazive za svoje radove uglavnom dobijam spontano,bas kao i ideje za sam nakit.Tako,uglavnom se odlucujem za prvobitnu misao ili asocijaciju.Forma ove narukvice me je odmah podsetila na "plemenski nakit" sto je prilicno hmmm...glup izraz ali postoji tzv."tribal" stil koji objedinjuje sare,boje i oblike koji se vide u nosnjama raznih naroda (najkorisceniji su svakako motivi africkih naroda i indijanskih plemena).Posto se boje ne uklapaju u ovu pricu,a i svakako sam ovu narukvicu zamislila na nekoj modernoj amazonki :),nazvala sam ovaj set:Urban jungle.Isprobala sam i nesto potpuno novo za mene,a sto sam videla kod svoje kreativne drugarice,Nene.Faux ceramic iliti,imitacija keramike.Nena drzi radionice sa ovom temom.Ja sam bila "samouka" i sasvim sam zadovoljna prvim komadima :)!Ponovo sam prozivela onaj poznati osecaj:zelju da se isproba neka nova tehnika,neizvesnost oko ishoda...Polimerska glina je zaista fantastican materijal jer me uvek iznova iznenade neke nove tehnike i ideje na koje naidjem!Zaista je samo masta granica i svako ko iole osluskuje njen poziv,moze da nadje samo svoje mesto u velikom svetu kreativaca!


4 коментара:

Sandra Z је рекао...

Odlični radovi :))
Sve rečeno vezano uz polimiernu glinu P.O.T.P.I.S.U.J.E.M trošstruko i više! Tek sam nedavno uronila u svijet ove fenomenalne gline i ono što me privuklu je upravo to što se može miješati sa svime i svačime, što nije običan materijal ...i još 100 drugih ZATO.
Uživaj u stvaranju i dalje :)) Lijep pozdrav.

Drangulije је рекао...

Dano, sta da ti kazem sto vec nisam... Imala sam prilike i Urban Jungle da vidim uzivo, kao i imitaciju... :) Super, super, super... :)

Petra Josipa је рекао...

Ova tri privješčića na dnu posta su me jednostavno oduševila! Bravo!

Dana је рекао...

Hvala,Petra Josipa :)!Tehnika stvarno nije teska,a daje bas dobre imitacije keramike.Malo je "brljiva",barem se ja obavezno umackam ali mi ne smeta-osecam se kao dete sa opravdanjem da budem takva :)!