28 март 2009

Za vredne i spretne ruke

Kao sto je i Reciklirka pisala, zvuci otrcano,ali je istinito:tesko je odabrati par blogova kojima bih ukazala istu cast koju sam i ja danas primila i koji bi dobili istu nagradu.Jer,zaista cenim svaki rad i svakog kreativca.Razliciti su nam talenti i interesovanja,ali nam je jedno zajednicko:
vredne i spretne ruke.
Ipak,evo dva bloga koji me ovih dana inspirisu:

http://ika-craft.blogspot.com/
Ikini radovi su me osvojili na prvi pogled! Jednostavni i urbani (mrzim ovaj izraz,ali ga koristim jer bas odgovara!)

http://drangulije.blogspot.com/
Bilji dodeljujem nagradu,jer pratim njen rad i znam,da je mnogo napredovala.Takodje vrlo jednostavni,ali prepoznatljivi radovi sa pecatom autorke.
Pozdravljam celokupan kreativni svet i zelim nam svima zdravlje i nepresusnu inspiraciju!

Cast i priznanje


Kao sto sam u naslovu vec nagovestila,dobila sam divan poklon koji dozivljavam kao svojevrsno priznanje svog rada od jedne,takodje kreativne osobe.
Reciklirko,hvala ti. http://reciklirka.blogspot.com/

20 март 2009

Nastavak price o cvetovima...

I,da "osvetlam sebi obraz",kao netipicnom zenskom celjadetu :),evo radova koji prikazuju cvet u u nekom drugacijem svetlu:Fire flower





















i Punk roses



Inspirisana Spanijom...
Carmen

Hiljadu cvetova...

Ne znam ni sama,odakle ovoliko interesovanje prema cveticima,kada nisam romanticna ( moja draga Kristina ce ovu salu najbolje razumeti),he,he!
Ma,zaista! Volim taj motiv ali ga ne nosim.Uvrnuto,a :)?
Zapravo,znam odgovor.Moja prva i sudeci po prilozenom,ozbiljna ljubav prema nakitu od polimerske gline,rodila se,kada sam ugledala neki komad radjen u "mille fiori" tehnici ( kombinacija italijanskih reci "mille"-hiljadu i "fiori"-cvet,cvece).Kako prelep naziv! Hiljadu cvetova!
Ova tehnika vrhunskih italijanskih majstora u izradi stakla,vremenom se "osavremenila" i presla u ruke drugih majstora,majstora polimerske gline.Srecom :) Mada,neka mi niko ne zameri,staklo za mene ima posebnu lepotu.
Evo mog skromnog doprinosa u ocuvanju "Hiljadu cvetova"
Ova sa kuglama je poprilicno stari komad.Uzmite to u obzir.Sada sam,kao,napredovala :)





16 март 2009

Ovde nisu vazne godine...

Zasto ovaj naslov?
Uskoro punim 35 godina i na stranu,sto se osecam barem 5 godina mladjom,"te" godine se pojavljuju u 90 odsto oglasa za posao.Ljudi moji,zar je zena ( mada nije navedeno,verujem da su ovako strogi kriterijumi uglavnom prema nama) preko 30 godina za "staro gvozdje" ?! Isluzena,otpisana ?! Izvinite na grubim recima.
Da se razumemo:prva sam za to,da se mladima da sansa za rad.Pa,i sama sam pocela sa 19 godina i radila sam bez prekida do 32-e.Ali,isto tako protestujem protiv tih strogih i iskljucivih zahteva:
-obrazovanje:imam
-radno iskustvo:imam
-godine starosti: do 30,sve i da hocu,ne mogu da imam.Tacnije,imam viska!
Dakle,"padaju u vodu" prethodne dve stavke.Nije bitno ni iskustvo od decenije ( kako ovo grozno zvuci,ali i impozantno,kako za koga :) ) i nesto na istom radnom zadatku.Ne.
Trabate da imate 20 godina i radno iskustvo!
Uh! Sto sam i zapocela ovu temu? Valjda,da se malo izjadam...
Evo,da bih opravdala naslov teme,jos mojih radova.

12 март 2009

U susret prolecu...

Evo,da vam se predstavim ovim radovima od polimerske gline.


Ako su i prvi ovde,na mom blogu,nikako nisu prvi u mom radu sa ovim materijalom.Sve je pocelo pre par godina...Nije bas kao u prici :)
Ostala sam bez posla i da bih "smirila zivce" i prosto,radila nesto korisno ( mrzim da sedim besposlena! ),pocela sam da izradjujem nakit.Prvo od gotovih,kupljenih perli ( za ovaj podstrek moram zahvaliti svojoj prijateljici Snezi,koja mi je za jedan rodjendan poslala najbolji poklon koji sam ikada dobila:par vrsta perlica,iglice i zapravo,sve sto mi je trebalo da krenem i da mi:"...Da vetar u krila",kako mi je lepo pozelela Sneza),a onda je krenulo moje putesestvije po netu.
Pretrazivala sam sve,sto je sadrzavalo reci:nakit,perla,rucni rad... Mada sam ponosna jer sam samouka,sve sto sam otkrila i naucila mogu da zahvalim nesebicnim pojedincima koji su svoje znanje podelili sa drugima i postavili ih javno,na net.Moram citirati svog muza,koji bi sada rekao:"Eto,ko kaze,da je kompjuter losa stvar?" :)