29 септембар 2009

Njegovo velicanstvo:jeans!

Ne,nece ovo biti tipicna zenska prica o mom omiljenom komadu odece (nedavno sam zakljucila,kako sam mnogo "zenstvena",posto u ormanu imam 7 pari:tamnih,svetlih,crnih,sivih...i to su samo one klasicne,dugih nogavica.Onih "trofrtaljki"i bermudica imam jos plus :)).Ipak je ovo blog manje-vise posvecen mojoj kreativnoj ljubavi:polimerskoj glini.
Spadam u onu grupu koja smirglanje poistovecuje sa peglanjem,recimo:dosadan posao koji i ne mora da se odradi ali ipak posle njega odeca izgleda bolje,zar ne :)?Znamo,da nakon smirglanja ide poliranje koje glini vraca sjaj i "ozivljava"boje.E,posto i ovo gledam da resim sto "bezbolnije",kao i smirglanje,odlucila sam da isprobam recept koji vec odavno primenjuju majstori polimerske gline:poliranje obicnim,najobicnijim jeansom,texasom,ma-farmerkama,po naski :)!I-deluje!Odusevljena sam krajnjim ishodom!Uz zaista malo rada,rucnim poliranjem na nalicju farmerica dobila sam odlican sjaj i divan,satenski osecaj pod prstima.Ovo je super resenje za one komade koje ne zelite lakirati,vec im samo dati prirodan sjaj.
Evo,kako je ovo usavrsila majstorica i vrhunska umetnica u radu sa polimerskom glinom:Desiree.Ona cak koristi neku vrstu mini ves-masine,nazovimo.Tacnije,program centrifuge :).Eh,lako je njima u belom svetu,kada imaju sve i svasta!Nama ostaje "pranje na ruke" :) Kako god,probajte! Vredi :)

5 коментара:

Drangulije је рекао...

kazes dano da vredi... hmmm... pokusacemo :)

Zorica-Filzlaus је рекао...

E Dano poliraj ,poliraj;) Sta ti u belom svetu sve imaju?
Jednog dana je MM dosao kuci sa jednom skalamerijom,koja je imace masina za pranje ploca,kad se nisam slogirala tako da me ova mala masinica uopste ne iznendajuje:))).
Pozdrav

Milica Bubanja је рекао...

To nisam probala, zaista korisna informacija! Vecinu svojih komana nisam lakirala, jer ne volim visok sjaj, pa sam zato morala da smirglam i poliram do besvesti :) Kad bih zavrsila sa smirgljanjem (2000 papir), uzela bih mašinicu, stavila komad sintetičke vune i u roku od pola minuta dobila bih super sjaj.

Dana је рекао...

Zorice,bas si me nasmejala :)Mogu samo zamisliti tu masineriju i tvoj izraz lica,a tvoj muz (kao uglavnom,svaki muskarac):ponosan na svoju novu "igracku" :)
Milice,secam se bas tvojih reci,kada si napisala,da neki komadi prosto ne izgledaju lepo lakirani,odnosno lepsi su kada imaju samo svoj prirodan sjaj.Zaista je tako!Kupila sam i ja neku masinicu ali definitivno ne znam da je koristim ili je onaj filc koji se dobija uz nju previse grub (??),pa skida mnogo od gline.Kako montiras taj komad vune na postojeci deo?

Unknown је рекао...

Dano i ja koristim stare farmerice za poliranje, a napravila sam i deo od farmerica koji stavim na masinicu, negde je bio tut na netu, ali ne znam tacno gde sam videla,..ako te bude interesovalo mogu da ti objasnim!
Pozz Aca